Matematik

Haster hjælp!!

13. november 2007 af ??123 (Slettet)
når en bestemt type gammastråler sendes gennem en blyvæg er der følgende sammenhæng mellem intensiteten Io før passage gennem blyvæggen og intensiteten I efter passage:
I=Ioe^-0,0393x
hvor x angiver blyvæggens tykkelse, målt i mm.
beskriv hvilken information funktionen giver om reduktion af gammastrålingens intensiteten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af mathon

I = Io*e^(-0,0393x)

...du kunne fx. beregne halveringstykkelsen X½...;-)

Svar #2
13. november 2007 af ??123 (Slettet)

Svar #1
Jeg forstår ikke opgaven, hvad går den ud på

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2007 af mathon

I(x) = Io*e^(-0,0393x) = Io*(e^(-0,0393))^x = Io*0,961462^x,

I(x) = Io*0,961462^x

hvoraf

I(1) = Io*0,961462^1 = Io*0,961462

I(1)/Io = 0,961462/1

(I(1)-Io)/Io = (0,961462-1)/1 = -0,038538 = -3,8538%

strålingsintensiteten nedsættes med 3,8538% pr. mm bly

beregn X½

Skriv et svar til: Haster hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.