Matematik

bestem tallene a b c

13. november 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i min opg at

f(x)=ax^2+bc+c

det oplyses at f har nulpunkterne -2 og 4 samt at f(1)=4,5

er det sådan

a*(x - x1) * (x-x2)

1 *(x-2) * (x - 4)



Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af Esbenps

Nej, det er det ikke.

Kalder vi rødderne for r1 og r2, så har polynomiet forskriften f(x) = a(x-r1)(x-r2). Udnyt derefter, at f(1) = a(x-r1)(x-r2) = 9/2, hvilket giver dig a.
Herefter kan du bare gange de to parenteser ud, så du ender med formen ax² + bx + c, hvor du direkte kan aflæse a, b og c.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2007 af Esbenps

#1
Rettelse:

Jeg mener, at f(1) = a(1-r1)(1-r2) = 9/2. Du har nu kun én ubekendt, a, som du bare kan bestemme...

Svar #3
13. november 2007 af thelife (Slettet)

hvor for du 9 og 2

kan du ikke vise mig det med mellemregning for jeg forstår den ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2007 af Esbenps

9/2 = 4.5

Derfor. Du ved, at f(1) = 9/2. Det betyder, at sætter du x = 1, så får du 9/2 (eller 4.5). Det giver:

f(1) = a(1-r1)(1-r2) = 9/2

Dette er en ligning, som du bare kan løse normalt og på den måde bestemme a...

Svar #5
13. november 2007 af thelife (Slettet)

den her a(1-r1)(1-r2) kaldes det ikke factor

når man skal løse ligningen skal jeg lig a i parenteserne ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2007 af Esbenps

#5
Jeg forstår ikke hvad du spørger om. Jeg siger, du skal løse ligningen a(1-r1)(1-r2) = 9/2. Det er bare at gå i gang; det er ikke svært... Du kender jo allerede r1 og r2...

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Næste gang bør du tjekke forummet inden du spørger -- det sparer alle tid!

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=422762

Skriv et svar til: bestem tallene a b c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.