Matematik
Integral.
14. november 2007 af
MP7 (Slettet)
Jeg har denne funktion:
f(t) = 6,0 × 1010 × 1,052t , 0 < t < 25,
t er antallet af år efter 1960.
Den gasmængde, der blev produceret i de første T år efter 1960 kan bruges i
S f(t)dt hvor den øvre grænse er T, og den nedre grænse er 0
Jeg skal beregne gasmængden der blev produceret i perioden 1960 – 1985?
Og hvor mange år, der gik før halvdelen af gasmængden blev produceret?
f(t) = 6,0 × 1010 × 1,052t , 0 < t < 25,
t er antallet af år efter 1960.
Den gasmængde, der blev produceret i de første T år efter 1960 kan bruges i
S f(t)dt hvor den øvre grænse er T, og den nedre grænse er 0
Jeg skal beregne gasmængden der blev produceret i perioden 1960 – 1985?
Og hvor mange år, der gik før halvdelen af gasmængden blev produceret?
Svar #1
14. november 2007 af MP7 (Slettet)
Det skal lige siges, at dette : 0 < t < 25
skal forståes som mindre eller lig med :)
Men håber nogen kan hjælpe:)
skal forståes som mindre eller lig med :)
Men håber nogen kan hjælpe:)
Svar #2
14. november 2007 af Waterhouse (Slettet)
I den første opgave skal du simpelthen beregne
25
S f(t)dt
0
...da det jo udtrykket olieforbruget fra 1960 og 25 år frem, altså til 1985. Selve funktionen er bare en lineær funktion, der kender du en formel til at finde stamfunktionen.
I den anden opgave kan du f.eks. løse
x
S f(t)dt = ½*a
0
...hvor a er resultatet du fik i første delspørgsmål. Så vil du finde ud af, hvad x skal være, for at der er produceret halvdelen af a, altså halvdelen af den olie der blev fremstillet fra 1960 til 1985.
25
S f(t)dt
0
...da det jo udtrykket olieforbruget fra 1960 og 25 år frem, altså til 1985. Selve funktionen er bare en lineær funktion, der kender du en formel til at finde stamfunktionen.
I den anden opgave kan du f.eks. løse
x
S f(t)dt = ½*a
0
...hvor a er resultatet du fik i første delspørgsmål. Så vil du finde ud af, hvad x skal være, for at der er produceret halvdelen af a, altså halvdelen af den olie der blev fremstillet fra 1960 til 1985.
Svar #3
14. november 2007 af MP7 (Slettet)
#0 og #3
Rettelse sidste led: t er opløftet.
f(t) = 6,0 × 1010 × 1,052^t
Rettelse sidste led: t er opløftet.
f(t) = 6,0 × 1010 × 1,052^t
Skriv et svar til: Integral.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
