Matematik

Nulpunkt

14. november 2007 af Nacizane (Slettet)
jeg skal prøve at vise at f har kun ét nulpunkt.. Er elendig til det, har brug for et skub for at komme i gang med resten af opgaverne

f(x) = (x-1) * (x^2-4x+6)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Hvis f skal være nul, skal en af parenteserne være nul. Den første parentes er nul for x = 1, så der er i hvert fald et nulpunkt. Den anden parentes har ingen nulpunkter fordi d < 0. Derfor er der kun ét nulpunkt

Svar #2
14. november 2007 af Nacizane (Slettet)

mange tak

nu må jeg hellere skrive det ordentligt igen..

mange tak igen

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Det var så lidt

Svar #4
14. november 2007 af Nacizane (Slettet)

nu prøver jeg altså at regne den anden parantes ved at sige

x = - b
2a

x = - (-) 4
______
2 * 1

og jeg får 2.. Men stoler ikke ret meget på mig selv i matematik.. Er den nogen der lige ville prøve at regne det ud

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2007 af Stracker (Slettet)

x=(-b +/- sgr(D))/(2a)
Da D<0 kan du ikke få et reelt tal, eller nulpunkt. For at få 1 nulpunkt ud af det skal du gange det med 0. og det gør du ved at sætte x=1, da (1-1)*(x^2-4x+6) = 0

?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2007 af dnadan (Slettet)

#5
Du må huske at skrive:
(1-1)*(1^2-4*1+6) = 0

Svar #7
14. november 2007 af Nacizane (Slettet)

mange tak

Skriv et svar til: Nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.