Matematik

Trigonometri

14. november 2007 af Phileo (Slettet)
Beregn de manglede sider og vinkler i ABC, hvor b=c=16,04 og vinkel-C = 34,28 grader.

Jeg ved selvfølgelig godt alt det der med sinus etc., men hvordan skal jeg regne det ud når der ikke nævnes at det er en retvinklet, men i stedet en ligebenet?

_______________


Så kunne jeg også godt tænke mig at vide hvad en topvinkel er? Kan ikke umiddelbart finde noget om det på nettet eller i min bog ..!

_______________

En flagstang står på vandret underlag. Når solhøjden er 55 grader, er skyggens længde 13,9 m.
a) hvor høj er flagstangen?
b) Hvor lang er skyggen, når solhøjden er 40 grader?
c) Hvad er solhøjden, når skygen er 10 m lang?

Jeg har skitseret det således at skyggens længde, når den er 55 grader, kaldes for c. Flagstangens højde kaldes a og det vandrette underlag kaldes b. Dvs. vi har en retvinklet trekant, da jeg formoder at flagstangen står 90grader på den vandrette grund. Så går jeg udfra jeg skal bruge en af sinus, cos, tan -relationerne, men det jeg er i tvivl om, er, hvilken af hjørnerne der er de 55 grader? Hvordan og hvorledes skal jeg gøre ?!

Ville blive utrolig glad hvis nogen ville tage sig tiden til at hjælpe mig!

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2007 af Sherwood (Slettet)

"Jeg ved selvfølgelig godt alt det der med sinus etc., men hvordan skal jeg regne det ud når der ikke nævnes at det er en retvinklet, men i stedet en ligebenet?"

Så bruger du bare dine relationer. Eller deler trekanten op i to trekanter. Således får du 2 retvinklede.

Svar #2
14. november 2007 af Phileo (Slettet)

Nåå ja !! Hvorfor har jeg ikke tænkt sådan ! :P Tusind takker, mate !

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2007 af Sherwood (Slettet)

I den sidste opgave bruger du bare tangens. Tegn tegningen sådan at C er den rette vinkel.

tan(A)=a/c

tan(a)*a=c

tan(55)*13,9=c

Flagstangens højde: c=19,85

Så kan du prøve resten.

Svar #4
14. november 2007 af Phileo (Slettet)

Svaret er jo rigtigt. Men plejer det normalt ikke at være sådan, så Tan(A)=a/b ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Hovsa. Jo, det har du ret i. Det er bare mig, der har sovet. Men åbenbart gjort det rigtigt. :S Det er, fordi jeg lavede så mange af den slags opgaver i 1g. Kan dem i søvne.

Svar #6
14. november 2007 af Phileo (Slettet)

Hehe. Det er sgu også i orden :P

Svar #7
14. november 2007 af Phileo (Slettet)

"Så bruger du bare dine relationer. Eller deler trekanten op i to trekanter. Således får du 2 retvinklede."

Når nu jeg halverer, skal vinklen så også halveres?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Det er lidt sent. Men ja selvfølgelig skal den det.

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.