Fysik
radio a
15. november 2007 af
Aichen (Slettet)
jeg ar problemer med to opg om radioaktivitet hvis der vil være nogen der vile hjælpe mig ville det være godt så jeg kunne få en forståelse for skal snart op til en prøve
en prøve indeholder 2.7*10^12 kerner af nuklidet 241Am, hvis molar massen er 241g/mol
hvad er prøvens masse.
halveringstiden er 432 år
hvad er aktiviteten.
et andet spørgmål er
Nuklidet 238U henfalder ved en serie af henfalder, som omfatter otte a-henfald og seks Beta negativ henfald.'
hvilket stabilt nuklid ender henfaldskæden ved?
kan 224Rn tænkes at være indgået i kaden
en prøve indeholder 2.7*10^12 kerner af nuklidet 241Am, hvis molar massen er 241g/mol
hvad er prøvens masse.
halveringstiden er 432 år
hvad er aktiviteten.
et andet spørgmål er
Nuklidet 238U henfalder ved en serie af henfalder, som omfatter otte a-henfald og seks Beta negativ henfald.'
hvilket stabilt nuklid ender henfaldskæden ved?
kan 224Rn tænkes at være indgået i kaden
Svar #1
15. november 2007 af ABreine (Slettet)
i første opgave skal du kende avogadros konstant, og derudfra finde massen da du jo kender den molare masse. Og så skal du kende formlen for aktivitet, men den kan jeg ikke lige huske:)
og til det sidste spørgsmål skal du have fat i et kernekort, og så "gå" den rute der er beskrevet i opgaven.
og derudfra skal du se om 224Rn er med
og til det sidste spørgsmål skal du have fat i et kernekort, og så "gå" den rute der er beskrevet i opgaven.
og derudfra skal du se om 224Rn er med
Svar #2
15. november 2007 af ABreine (Slettet)
nårh ja, ud fra halveringstiden kan du finde halveringskonstanten k:
halveringstid = ln(2)/k
Så A = N * k, hvor N er det antal kerner du har givet
halveringstid = ln(2)/k
Så A = N * k, hvor N er det antal kerner du har givet
Skriv et svar til: radio a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
