Fysik

varme

15. november 2007 af equinoxe (Slettet)
Hej

Hvoran får jeg varme i fx et par scooter håndtag?

Jeg havde forestillet mig et plastic rør, med tyndt kobberledning rundt om, og så sendes der strøm igennem kobberet, og hermed varmes der op, lidt ligesom en brødrister?, men er der ikke et bedre alternativ?

Hilsen charlie


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af Stenalt (Slettet)

Umiddelbart ville et par handsker måske være lettere at investere i hvis du vil holde hænderne varme...

Svar #2
15. november 2007 af equinoxe (Slettet)

hmm, verden er kommet frem på kretivitet, det er det der skiller os fra dyrene ;)

Men hvordan virker varme i sæderne på en bil fx?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2007 af mathon

...et lille el-varmelegeme er indlagt under stoffet i sæderne. El-energien fås fra bilens dynamo.

Svar #4
15. november 2007 af equinoxe (Slettet)

hmm, hvordan virker el varelegemet så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2007 af mathon

...en modstandstråd udvikler varme, når den gennemløbes af en strøm...

Joules Lov:

E_el = U*I*t

Svar #6
15. november 2007 af equinoxe (Slettet)

nice, tak, så U = volt, I = ampere, og t er tid eller hva?
Og hvad med ohms lov?
Og man skal vel også tværsnitsareal og længde af en tråd?

Svar #7
15. november 2007 af equinoxe (Slettet)

Lad mig omformulere, Jeg skal bruge en formel, hvor jeg kan regne ud hvis jeg fx har en kobbertråd som er en meter lang, og har en diameter på 0,15 mm

Jeg sender så 15 volt igennem den, og 0,35 ampere, hvor mange grader kan den maximalt blive, og hvor lang tid tager det?
nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2007 af mathon

en kobbertråd er IKKE en modstandstråd.

Kobber har en meget lille resistivitet, hvorfor det med fordel anvendes i ledninger, da det ikke udvikler ret megen varme ved strømgennemløb.

resistivitet for Cu: 0,0172*10^(-6) Ohm*m

resistivitet for "modstandstråde": 0,1*10^(-6) Ohm*m - 0,2*10^(-6) Ohm*m

Svar #9
16. november 2007 af equinoxe (Slettet)

okey, hvad er en modstandttråd?

Stål?

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2007 af mathon

...se i databogen...

Svar #11
16. november 2007 af equinoxe (Slettet)

Jeg går ikke i skole pt :S

Tager et sabbat år

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. november 2007 af mathon

se
http://da.wikipedia.org/wiki/Elektrisk_resistivitet

Skriv et svar til: varme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.