Matematik

Mat A -Hjælp til eksamensopgave

15. november 2007 af corazón (Slettet)
Jeg har problemer med min opgave :

Koncentrationen af et bestemt medicinsk præparat i blodet hos en patient er en funktion af tiden t. I en model er denne funktion givet ved:
f(t) = 0,3te^-1,1t , t >= 0

hvor t måles i timer og f(t) i mg/L
1) Vis, at f'(t) = 0,3 (1-1,1t)e^-1,1t.
2) Beregn koncentrationens størsteværdi

Ad 1) er jeg kommet frem til at man skal bruge formlen for sammensatte værdier. Jeg er herefter kommet frem til følgende: f'(t) = 0,3 * -1,1*e^-1,1t ?

Det virker ikke helt rigtigt da det ikke giver det som man skal "vise" det giver. Skal man benytte sig af gangereglen for differentiering?! Jeg har virkelig brug for hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af kuerten15

Du skal vise, at:

f'(t) = 0,3 (1-1,1t)e^-1,1t

Du har måske ikke læst forkert?


Det, som du er nået frem til er også det rigtige, og det er ikke det samme som det, du skulle vise, som du også selv nævner...

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2007 af peter lind

Du har ret i at du skal bruge gange reglen. med g(t)=0,2t og
h(t) = e^(-1,1t) bliver f(t) = g(t)*h(t)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2007 af kuerten15

Ja sorry... var vidst lige for hurtig...

Svar #4
15. november 2007 af corazón (Slettet)

Peter Lind.. jeg tror ikke helt jeg forstår hvad du mener? Mener du, at g(x) = 0,3t og f(x) = e^(-1,1t) og at man således kan multiplicere dem, men hvad skal man stille op med t'erne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2007 af peter lind

Du skal finde g'(t) og h'(t) og derefter bruge resultatet og gangereglen(som du selv nævner) til at finde f'(t) = (g(t)*h(t)'

Skriv et svar til: Mat A -Hjælp til eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.