Fysik
lastvogn
15. november 2007 af
kemlmj (Slettet)
har nu grublet længe over en opgave, som jeg ikke kan kommer videre med.
opgaven er en delopgave. selve opgaven lyder som følgende:
en container bliver trukket op ad ladet på en lastvogn. ved hjælp af en stålwire trækker en elmotor containeren med den konstante fart 0,25 m/s. størrelsen af trækraften Fs ER 78,4 kN.
ladet hælder 28 grader med vandret. massen af containeren er 9,2 ton.
- find gnidningskraften og beregn gnidningskoefficienten mellem lad og container under bevægelsen?
nogen der kan vejlede
opgaven er en delopgave. selve opgaven lyder som følgende:
en container bliver trukket op ad ladet på en lastvogn. ved hjælp af en stålwire trækker en elmotor containeren med den konstante fart 0,25 m/s. størrelsen af trækraften Fs ER 78,4 kN.
ladet hælder 28 grader med vandret. massen af containeren er 9,2 ton.
- find gnidningskraften og beregn gnidningskoefficienten mellem lad og container under bevægelsen?
nogen der kan vejlede
Svar #1
16. november 2007 af stineclausen (Slettet)
Du starter med at tegne et kraftdiagram med tyngdekraft, gnidningskraft og normalkraft (vinkelret på underlaget) og trækkraften. Tyngdekraften kan du regne ud og trækkraften er opgivet. Du tegner nu et koordinatsystem med x-akse langs trækkraften. Så kan du finde alle komponenterne af krafterne. (Hastigheden er konstant så krafterne tilsammen skal give nul, ellers ville der jo være en acceleration.)
Hjalp det?
Hjalp det?
Svar #2
16. november 2007 af mathon
F_træk = m*g*sin(28°) + F_gnid
F_gnid = F_træk - m*g*sin(28°)
F_gnid = 78400 N - (9,2*10^3 kg)*(9,82*sin(28°) m/s^2) =
78400 N - 42413,9 N = 35986,1 N
F_gnid = µ*F_normal
µ = F_gnid/F_normal = 35986,1 N/(m*g*cos(28°))
µ = 35986,1 N/[(9,2*10^3 kg)*(9,82*cos(28°) m/s^2)]
µ = 0,451128 N/N
µ = 0,451128
F_gnid = F_træk - m*g*sin(28°)
F_gnid = 78400 N - (9,2*10^3 kg)*(9,82*sin(28°) m/s^2) =
78400 N - 42413,9 N = 35986,1 N
F_gnid = µ*F_normal
µ = F_gnid/F_normal = 35986,1 N/(m*g*cos(28°))
µ = 35986,1 N/[(9,2*10^3 kg)*(9,82*cos(28°) m/s^2)]
µ = 0,451128 N/N
µ = 0,451128
Skriv et svar til: lastvogn
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
