Matematik
haster
16. november 2007 af
dejlig2 (Slettet)
bo og susanne kaster samtidig med hver sin symmetriske tegning
1, hvad er sansynlighed for, at bo får 1,2 eller 3 samtidig med at susanne får 4,5 eller 6?
2 hvad er sansynlig for at gennemsnittet af deres øjetal er 4
1, hvad er sansynlighed for, at bo får 1,2 eller 3 samtidig med at susanne får 4,5 eller 6?
2 hvad er sansynlig for at gennemsnittet af deres øjetal er 4
Svar #2
16. november 2007 af peter lind
1) For Bo og Susanne skal du bruge at sandsynligheden er antal gunstige udfald delt med antal mulige udfald. Derefter skal du bruge at Bo og Susannes resultater er statistisk uafhængig.
Svar #3
16. november 2007 af tal-pædagog (Slettet)
Bo slår et bestemt tal med sin terning med 1/6 sandsynlighed. Derfor er der 3/6 sandsynlighed for, at han slår 1,2 eller 3. For hver gang Bo slår 1,2 eller 3, er der 3/6 sandsynlighed for at Susanne slår 4,5 eller 6.
Svaret på a) er altså, at det sker med 3/6 af 3/6 sandsynlighed, dvs. sandsynligheden er ½*½ = 1/4.
Svaret på b) er, at Bo skal slå et af de 5 tal 2-6, dvs. der er 5/6 sandsynlighed for, at Bo slår et af disse tal. Når Bo har slået ét af disse tal, er det fuldstændig fastlagt, hvad Susanne skal slå for at gennemsnittet bliver 8, derfor er der i hvert tilfælde kun ét slag, der virker for Susanne, dvs. sandsynlighed 1/6 for at Susannes slag passer til Bos. Svaret bliver så (5/6)*(1/6) = 5/36.
Svaret på a) er altså, at det sker med 3/6 af 3/6 sandsynlighed, dvs. sandsynligheden er ½*½ = 1/4.
Svaret på b) er, at Bo skal slå et af de 5 tal 2-6, dvs. der er 5/6 sandsynlighed for, at Bo slår et af disse tal. Når Bo har slået ét af disse tal, er det fuldstændig fastlagt, hvad Susanne skal slå for at gennemsnittet bliver 8, derfor er der i hvert tilfælde kun ét slag, der virker for Susanne, dvs. sandsynlighed 1/6 for at Susannes slag passer til Bos. Svaret bliver så (5/6)*(1/6) = 5/36.
Skriv et svar til: haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
