Matematik
Cylinder...
18. november 2007 af
sukkerknald (Slettet)
En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkulge i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4dm^2, gælder, at:
2·pi·r·h + 4·pi·r^2 = 4
V = pi * r^2 * h - (4/3) * pi *r^3
hvor r(dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde og V(dm^3) er metalgenstandens rumfang.
a) Bestem V som funktionen af r???
Anyone??
2·pi·r·h + 4·pi·r^2 = 4
V = pi * r^2 * h - (4/3) * pi *r^3
hvor r(dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde og V(dm^3) er metalgenstandens rumfang.
a) Bestem V som funktionen af r???
Anyone??
Svar #1
18. november 2007 af Lurch (Slettet)
du ahr to ligninger med to ubekendte, r og h. eliminer h i dit udtryk for V, så den kun er en funktion af r
Skriv et svar til: Cylinder...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
