Fysik

regning af svingspole

18. november 2007 af sus-gym (Slettet)
En svingspole i en højtaler har diameteren 5 cm og har 200 vindingar. Højtalerens modstand er 4ohm og den tilsluttes en forstærker, som afsætter en effect på 50W i højtaleren.

a) Beregn den strøm (I) som genløber svingspolen.

HVILKEN FORMEL bruger man til svingspole??? hvor kommer modstanden ind???


b)beregn en kraft, som påvirker svingspolen ved under a) fundne strømstyrke, når fluxtætheden er 0,42T

bruger jeg her formlen: B= my x (NI)/(2r)
also formlen for en solenoide???

vh Signe

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af peter lind

P = U*I = RI^2
b) ja

Skriv et svar til: regning af svingspole

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.