Matematik

Andengradspolynomier mundtlig!

01. juni 2004 af Sweet_Me (Slettet)
Vi er blevet delt op i grupper og vi skal op i mundtlig mat i morgen.. vi trak emnet andengradspolynomier... vi har kunnet svare på alle spørgsmålene undtagen dette:

Definere, hvad diskriminanten d er. og hvilken beytydning det har for grafens placering..

og nu kommer det vi ik kunne finde ud af:

benyt dette til at forklare, hvordan man løser andengradsuligheder!





Håber nogen kan hjælpe.. jeg forstår ikke hvordan man skal gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Jeg har lidt travlt, men jeg kan lige komme med et hurtigt svar.

Du skal have fat i beviset for diskriminanten - så falder femøren for alvor. Her fremgår det hvorledes d fremkommer, og hvad d´s værdi betyder.

De principielle beliggenheder af parabler - når (a og) d er negative, positivt osv. - kan bruges til løsning af andengradsuligheder, idet den tilsvarende andengradsligningen løses..

Ønsker du en uddybning, kan du bare skrive - så vil jeg svare når jeg får tid..

Ellers så prøv og give dit eget svar først..

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Ja, grammatikken halter lidt her i farten...

M.h.t. ".. hvad d`s værdi betyder", mener jeg selvfølgelig hvad d`s værdi betyder for parablens placering...

Forstår du ikke hvad jeg mener med "principielle belligenheder", så se beviset for udledningen af diskriminante..

Ja, så skal jeg for alvor skynde mig! Ciao!

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Her I nu husket af definere diskriminanten rigtigt? Se den "rigtige" definition af diskriminanten på http://mathworld.wolfram.com/PolynomialDiscriminant.html.

Svar #4
01. juni 2004 af Sweet_Me (Slettet)

Jeg forstår godt d's beliggenhed på grafen osv.. skal man så løse en andengradslingningen.. p(x)=ax^2+bx+c jeg er lidt forvirret i det med andengradsulighed og andengradsligning... !!!håber nogen kan hjælpe :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2004 af sontas (Slettet)

Du kan vel bevise diskriminanten.. jeg har ikke lige bogen, men jeg mener bare, at man skal gange med 4a og lægge -4ac+b^2 til og skrive lidt om på det.

d > 0 to rødder, dvs. den skærer x-aksen to steder
d = 0 en rod, skærer x-aksen et sted

d

p(x) = ax^2+bx + c er ikke en andengradsligning, det er et andengradspolynomium, hvis det er en andengradsligning skal det være = 0.

når man løser andengradsuligheder finder man jo tit rødderne(og det kræver man har fundet d) og så tegner man evt. en skitse af grafen for at få en ide om hvornår grafen opfylder de krav uligheden stiller.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier mundtlig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.