Fysik
transformerligningen
19. november 2007 af
Baddecisions (Slettet)
hej alle.
jeg sidder med en opgave her som jeg ikke helt forstår, håber der er nogle der kan hjælpe mig!
Transformerligning:
1)
230 V~ = primærsiden
600 vindinger = primærspolen
6 vindinger = sekundærspolen
Hvad bliver primærstrømmen?
2)
230 V~ = primærspolen
600 vindinger = primærspolen
1 vinding = sekundærspolen
Hvad bliver primærstrømmen?
Brug transformerligningen til at beregne effekten og sekundærstrømmen
Ps = Us * Is =
Is = ?
Håber virkelig nogen kan hjælpe mig.
på forhånd tak.
p.s. i skal ike skrive svarene, bare hvordan man gør :D
jeg sidder med en opgave her som jeg ikke helt forstår, håber der er nogle der kan hjælpe mig!
Transformerligning:
1)
230 V~ = primærsiden
600 vindinger = primærspolen
6 vindinger = sekundærspolen
Hvad bliver primærstrømmen?
2)
230 V~ = primærspolen
600 vindinger = primærspolen
1 vinding = sekundærspolen
Hvad bliver primærstrømmen?
Brug transformerligningen til at beregne effekten og sekundærstrømmen
Ps = Us * Is =
Is = ?
Håber virkelig nogen kan hjælpe mig.
på forhånd tak.
p.s. i skal ike skrive svarene, bare hvordan man gør :D
Svar #1
19. november 2007 af noveau (Slettet)
mener den hedder Us=Ns/Np*Up .. s=sekundær og p=primær.. så vidt jeg kan se skal du bare sætte tallen ind. Hvis det forvirrer dig at der står V i stedet for U, skal du bare tænke at U er den fysiske størrelse og V er enheden.. håber det hjalp
Skriv et svar til: transformerligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
