Matematik

Hjælp til Logaritme reducering?

19. november 2007 af blondin9000 (Slettet)
Håber der er nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal gribe følgende opgave an...

Omskriv følgende udtryk så det højest indeholder EN logaritme:

a= log 9/8 + log 16
Kan det passe at a = log 18 her?

b= Inx + In(x+1)


c= 3log2 +log2^-2


d= In25 - In 125/7


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Ja, det er korrekt i a'eren. Gør det samme med de andre:

b = ln(x) + ln(x+1)
<=>
b = ln(x * (x+1))
<=>
b = ln(x^2 + x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2007 af dnadan (Slettet)

a= log 9/8 + log 16 =log(9/8*16)=log(144/8)=log(18)

dvs. ja

benyt dine logaritmeregler til at regne på de andre(skriv dine svar+mellemregninger, så er det lettere at guide dig igennem)

Svar #3
19. november 2007 af blondin9000 (Slettet)

Hvad gør jeg med c`eren hvor der er de ^-2 ? og det 3 tal før den ene logaritme? har det ingen betydning eller?

og d`eren er det bare alm regneregler for brøker man skal bruge? altså så den kommer til at hedde: In(25 +(125/7)) ?

Og tak for hjælpen...:-)

Svar #4
19. november 2007 af blondin9000 (Slettet)

Har løst d`eren nu:

In25 - In 125/7
In ( (25)/ (125/7)
In 7/5

Korrekt??

Skal c`eren gi Log 2 og i hvordan får man det i så faldt til at gi log 2? Kan ik lige gennemskue reglerne dertil...:-(

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

I c'eren skal du bruge, at 3log2 = log(2^3) = log8

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Og ja, resultatet i c skal gerne blive log2

Svar #7
19. november 2007 af blondin9000 (Slettet)

Tak for hjælpen... :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Er c'eren skrevet rigtig op?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2007 af Teazy (Slettet)

c) 3*log(2) + log(2^-2) = log(2^3) + log(2^-2) = log(8*(1/2^2) = log(2)

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

D'oh, jeg troede at potensen -2 var uden for logaritmen: log(2)^-2

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2007 af Teazy (Slettet)

dumme dumme zeta :P

Skriv et svar til: Hjælp til Logaritme reducering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.