Matematik

Integrale...

20. november 2007 af Drejet (Slettet)

hvordan finder jeg stamfunktionen til denne?!

(4/(x^2+2x+1))

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2007 af mathon

S 4/((x^2+2x+1)dx = 4S 1/((x+1)^2*dx

Svar #2
20. november 2007 af Drejet (Slettet)

jamen hvad skal jeg bruge?

Substitution vil jo ikke virke på denne?!?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Jo, du kan godt bruge substitution. Sæt t = x+1

Svar #4
20. november 2007 af Drejet (Slettet)

nej for efter at have sat min brøk i 2. så hedder den jo 4/(x^2+2x+1)

og hvis jeg sætter nævneren = t og t' får jeg X^2 + 2x + 1

og hvis jeg substituerer det får jeg ikke det der så i tælleren!

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2007 af Riemann

Du skal ikke sætte nævneren til t. Du skal sætte t=x+1 så du har t^2 stående i nævneren.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2007 af mathon

4*S 1/(x+1)^2*dx

t = x+1 og dt/dx=1 eller dx = dt

4* S 1/t^2*dt = -4*S -1/t^2*dt = -4*(1/t)+k = -4/(x+1)+k

Skriv et svar til: Integrale...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.