Matematik

Opgave om trekant

21. november 2007 af oemoR (Slettet)
Hej allesammen.
Her er en opgave fra min aflevering jeg virkelig ikke kan finde ud af.
Håber i kan hjælpe.

Tak :)

En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x > y.

Bestem x, når det oplyses, at trekanten er retvinklet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af mathon

da gennemsnittet af sidelængderne er 3,3,
gælder

x+y = 9 og

1^2 + y^2 = x^2

1 + (9-x)^2 = x^2

1 + 81 - 18x + x^2 = x^2 eller

1 + 81 - 18x = 0.....

Svar #2
21. november 2007 af oemoR (Slettet)


Mange tak :)

Skriv et svar til: Opgave om trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.