Biologi

Søvn

22. november 2007 af gahle (Slettet)
Hej.

Jeg søger en måde at påvise, hvordan søvn påvirker en præstation og koncentrationen. Kan i hjælpe mig med at give forslag til, hvilke forsøg, jeg kan lave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af stud.med (Slettet)

Tag en gruppe af dine venner, ca. en 5-10 stykker og hold dem vågne i en 24+ timer. Gruppen skal være homogen, dvs de skal være nogenlunde ens i hvad de får at spise og drikke samt hvad de laver i løbet af tidsrummet. Der må ikke indtages kaffe, cola og desværre ej helle alcohol (men man kan jo komme til at lave et par svipsere hist og her). Hovedpointen er at i bare ikke må være plakatstive eller pumpet op med coffein idet det forårsager indvirkning på præstation/koncentration.
Med forskellig tidsinterval laver du så "koncentrationsforsøg", fx reaktionsevne, løsning af matematiske problemer osv. Du har nu en faktor der (formodentlig) viser lavere reaktionsevne og koncentration jo længere tid der går.

Herefter lader du dem sove (og give dem tid til at vågne op igen)...du kan evt. lade dem få forskellig antal søvntimer og herefter udfører du de samme undersøgelser på dem igen. Det skal selvfølgelig være andre matematikspørgsmål end dem de fik før de lagde sig til at sove, men i nogenlunde samme dur.

Du kan også udføre forsøgene på dig selv, men 1-persons forsøg giver ikke særlig god information, og lur mig om ikke du vil give mig ret i at en videoaften med vennerne er noget mere spass end selvunderholdning.

Svar #2
25. november 2007 af gahle (Slettet)

tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Søvn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.