Matematik

Kvadratrod af 768

22. november 2007 af Lea L.A (Slettet)
Hej alle :)

Er der nogen der kan sige mig hvad jeg skal trykke på på min texas TI-82 stats lommeregner for at finde kvadratroden af 768? Eller nogen der bare kan hjælpre mig med hvad svaret er? :P

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af chinpo (Slettet)

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med hvad du skal trykke, da jeg ikke ved hvordan den lommeregner ser ud, men svaret er:

27,71281292

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du skriver det bare som

768^(1/2)

Svar #3
22. november 2007 af Lea L.A (Slettet)

Tak skal i ha (: Så kan jeg komme videre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2007 af Euler (Slettet)

768^0,5 = 16 * 3^0,5 = 16 * 1,73205080875... = 27,7128129...

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2007 af chinpo (Slettet)

#3

Nu fandt jeg lige et billede af din lommeregner, så du ved hvad du skal gøre næste gang, du skal bruge kvadratroden af noget:

Tryk på den gule tast "2nd" og derefter på "x^2"-knappen som ligger til ude til venstre, skrådt oppe over 7-tallet.
Som du kan se, er der en gul kvadratrod over knappen, som indikerer hvilken anden fuktion, der ligger på knappen.

Hvis du fx. skal bruge pi, så taster du "2nd" og "^", som ligger i den højere side under piletasterne.

Håber det hjalp dig lidt til næste gang, du vil få meget mere glæde ud af din grafregner, hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i funktionerne som den indeholder.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2008 af Euler (Slettet)

Det er vanskeligt at gøre det i hovedet, hvis det er meget højt tal.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2008 af JacobJensen (Slettet)

#4 Hvordan kunne du bare se at 768^0,5 = 16 * 3^0,5 ?

Skriv et svar til: Kvadratrod af 768

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.