Matematik
Differentialregning
22. november 2007 af
Dres4sho (Slettet)
Hej gutter og gutinder.
Jeg sidder og har problemer med denne :
Bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift der har stigningstal 14.
f(x) = 5 · x2 + 4 · x - 7
Hvis der var en venlig sjæl der kunne hjælpe mig, ville jeg blive glad :D
Jeg sidder og har problemer med denne :
Bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift der har stigningstal 14.
f(x) = 5 · x2 + 4 · x - 7
Hvis der var en venlig sjæl der kunne hjælpe mig, ville jeg blive glad :D
Svar #1
22. november 2007 af kaspx (Slettet)
Du skal starte med at differentiere funktionen:
f'(x) = 10x+4
Da f'(x) er tangentens hældningskoefficient, kan du opstille ligningen:
10x+4=14
x=1
f'(x) = 10x+4
Da f'(x) er tangentens hældningskoefficient, kan du opstille ligningen:
10x+4=14
x=1
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
