Matematik

arealopgave

22. november 2007 af _rie_ (Slettet)
hej, er der en, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

en trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinie, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. en trekant og en cirkel skal have samme areal.

a. indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.

b. udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af Molle (Slettet)

Opgave a.
T = ½*h*G
A = pi*r²

A = T
½*h*G = pi*r²

Opgave b.

½*h*G = pi*r²

(h*G)/(2*pi) = r²

|r| = sqr((h*G)/(2*pi))

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2007 af Molle (Slettet)

Det havde været mere logisk, hvis jeg havde skrevet

T = A
½*h*G = pi*r²

Så kan man se, hvad jeg indsætter på T's plads, og hvad jeg indsætter på A's.

Svar #3
22. november 2007 af _rie_ (Slettet)

okay. i a skal man jo så rykke rundt på ligningen, men hvordan?

hvad står stregerne omkring r'et for?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2007 af Molle (Slettet)

Jeg tror ikke umiddelbart, der skal rykkes rundt på noget i opg. a.
Stregerne står for numerisk værdi, dvs. det positive resultat, fordi en længde ikke kan være negativ.

Faktisk gælder der jo følgende, hvis vi bare isolerer r:

(h*G)/(2*pi) = r²

r = sqr((h*G)/(2*pi)) v r = -sqr((h*G)/(2*pi))

Men vi skal ikke bruge det negativ resultat, for vi skal bruge en længde, og så er det nemmest bare at sætte r som numerisk værdi.

Skriv et svar til: arealopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.