Matematik
Matematik. Det Haster Virkeligt
22. november 2007 af
ayyildiz-dk (Slettet)
jeg skal aflevere en matematik opgave sæt imorgen.. jeg sidder tilbage med disse to opgaver som jeg ikke kan regne ud.. vil i ikke nk hjælpe? det haster virkeligt :(
http://img124.imageshack.us/img124/7418/matematikcl1.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/7418/matematikcl1.jpg
Svar #1
22. november 2007 af noveau (Slettet)
opg2: ved addition af to brøker T1/n1 + T2/n2 = T1*n2 + n1 *T2 /n1* n2
dvs. 2/(x-3) + -2/(x-2) = (x-2)*2+(x-3)*-2 / (x-3)*(x-2)
når du udregner tælleren får du: 2x-4-2x+6 hvilket er 2 .
så har du sammenhængen 2/(x-3)*(x-2) = 2/(x-3)*(x-2)
. har ikke lige kigget på den anden endnu :)
dvs. 2/(x-3) + -2/(x-2) = (x-2)*2+(x-3)*-2 / (x-3)*(x-2)
når du udregner tælleren får du: 2x-4-2x+6 hvilket er 2 .
så har du sammenhængen 2/(x-3)*(x-2) = 2/(x-3)*(x-2)
. har ikke lige kigget på den anden endnu :)
Svar #2
22. november 2007 af noveau (Slettet)
1: Y^2=Q*x-Q*a+k Kan skrives om til
Y^2=Q(x-a)+k <=> Y^2-k=Q(x-a) <=> Q=(Y^2-k)/(x-a)
:)
Y^2=Q(x-a)+k <=> Y^2-k=Q(x-a) <=> Q=(Y^2-k)/(x-a)
:)
Svar #3
23. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
1) Der gælder, at
y² = Q*x-Q*a+k = Q*(x-a)+k =>
y²-k = Q*(x-a) =>
Q = (y²-k)/(x-a)
for x != a.
2) For x != 2 og x != 3 er
2/(x-3)+(-2)/(x-2)
= 2(x-2)/[(x-3)(x-2)]-2(x-3)/[(x-3)(x-2)]
= (2(x-2)-2(x-3))/[(x-3)(x-2)]
= (2x-4-2x+6)/[(x-3)(x-2)]
= 2/[(x-3)(x-2)]
1) Der gælder, at
y² = Q*x-Q*a+k = Q*(x-a)+k =>
y²-k = Q*(x-a) =>
Q = (y²-k)/(x-a)
for x != a.
2) For x != 2 og x != 3 er
2/(x-3)+(-2)/(x-2)
= 2(x-2)/[(x-3)(x-2)]-2(x-3)/[(x-3)(x-2)]
= (2(x-2)-2(x-3))/[(x-3)(x-2)]
= (2x-4-2x+6)/[(x-3)(x-2)]
= 2/[(x-3)(x-2)]
Skriv et svar til: Matematik. Det Haster Virkeligt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
