Matematik
Koordinatsæt, hjælp!
22. november 2007 af
miss-diddi (Slettet)
Opgave 1.
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved
y=2x^2+5x-3
Beregn koordinatsættet til hvert af P's skæringspunkter med koordinatsystemets akser.
Beregn koordinatsættet til P's toppunkt.
Jeg har løst 2.gradsligningen 2x^2+5x-3 = 0
Hvad gør jeg videre ?
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved
y=2x^2+5x-3
Beregn koordinatsættet til hvert af P's skæringspunkter med koordinatsystemets akser.
Beregn koordinatsættet til P's toppunkt.
Jeg har løst 2.gradsligningen 2x^2+5x-3 = 0
Hvad gør jeg videre ?
Svar #1
22. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
Hvis du har løst andengradsligningen har du fundet x-koordinaterne til skæringspunkterne med x-aksen.
Skæringen med y-aksen kan du direkte aflæse til at være (0,-3). Skæringen med y-aksen fås jo ved at sætte x=0
Skæringen med y-aksen kan du direkte aflæse til at være (0,-3). Skæringen med y-aksen fås jo ved at sætte x=0
Skriv et svar til: Koordinatsæt, hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
