Matematik
Trigonometrisk ligning
25. november 2007 af
Bankier (Slettet)
Opgaven lyder:
Bestem samtlige løsninger til ligningerne
a) cosx=sinx
og
b) sin^2(x)+ sin(x)-1 = 0
Løsningerne for a ønskes angivet som eksakte værdier.
På forhånd tak.
Bestem samtlige løsninger til ligningerne
a) cosx=sinx
og
b) sin^2(x)+ sin(x)-1 = 0
Løsningerne for a ønskes angivet som eksakte værdier.
På forhånd tak.
Svar #1
25. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Ad 1)
Prøv at tegne både graferne for både sin(x) og cos(x) samt se på enhedscirklen, så tror jeg hurtigt du vil kunne se hvilke løsninger der er.
Ad 2)
Sæt u = sin(x), så har du en andengradsligning; u²+u-1=0.
Ad 1)
Prøv at tegne både graferne for både sin(x) og cos(x) samt se på enhedscirklen, så tror jeg hurtigt du vil kunne se hvilke løsninger der er.
Ad 2)
Sæt u = sin(x), så har du en andengradsligning; u²+u-1=0.
Skriv et svar til: Trigonometrisk ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
