Matematik

differentialregning mm.

25. november 2007 af Nithelizius (Slettet)
Hej, jeg forsøger i skrivende stund at afkode en opgaveformulering, og kunne godt bruge lidt hjælp :)

Opgaven:
En funktion f er bestemt ved:

f(x)= 0,14x * sqr(25-x^2)

I et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser afgrænser grafen for f og førsteaksen en punktmængde M i første kvadrat.
Bestem arealet af M.

ville det så være rigtigt at finde grænserne, dvs. 0= 0,14x * sqr(25-x^2) <-> x= 0 og x=+-5 <-> x=0 og x=5 da f(x)>0 (eller skal det være større eller lig med ?, da x=0 jo markerer en skæring?).

i så fald, skal jeg vel så bruge det som grænser, finde stamfunktionen ved brug af substitution, finde nye grænser vha. de fundne grænser, og så har man resultatet givet numerisk?

Svar #1
25. november 2007 af Nithelizius (Slettet)

hmm det kan da ikke helt passe, er det delvis integration, eller en helt anden fremgangsmåde, på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2007 af peter lind

Dine grænser er korrekte. Brug substitution t = 25-x^2

Svar #3
25. november 2007 af Nithelizius (Slettet)

tak det gjorde jeg også, men synes ikke jeg kan slippe af med x'erne?

S0,14x*sqr(25-x^2)dx, benytter substituion: t=25-x^2 -> dt/dx=-2x <->

dx = 1/-2x dt

nye grænser: x= 0 -> t= 25
x= 5 -> t= 0

dvs.

S(0,14x*sqr(t) * 1/-2x dt ? hvad er det jeg gør forkert? :)
er der en måde at dele den op på måske?

tak igen

Svar #4
25. november 2007 af Nithelizius (Slettet)

anyone? (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2007 af peter lind

Du har faktorerne 0,14x og 1/-2x. Disse x'er går ud mod hinanden.

Svar #6
26. november 2007 af Nithelizius (Slettet)

mange tak :) så får jeg også nogle fornuftige resultater, tak for hjælpen og fortsat god aften/nat :)

Skriv et svar til: differentialregning mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.