Fysik
KJ
26. november 2007 af
Matersvært (Slettet)
3. Energiindhold
Næringsstoffer i mad har følgende energiindhold:
Næringsstof
Energiindhold pr. gram
Kulhydrat 17 kJ
Fedt 38 kJ
Protein 17 kJ
a)Benyt tabellen og deklarationen på en madvare, der indeholder alle tre næringsstoffer (vælg selv), til at bestemme madvarens energiindhold i 100 g af madvaren.
b)Hvor stor en mængde af madvaren skal der til for at dække et dagligt energibehov på 10.000 kJ?
Næringsstoffer i mad har følgende energiindhold:
Næringsstof
Energiindhold pr. gram
Kulhydrat 17 kJ
Fedt 38 kJ
Protein 17 kJ
a)Benyt tabellen og deklarationen på en madvare, der indeholder alle tre næringsstoffer (vælg selv), til at bestemme madvarens energiindhold i 100 g af madvaren.
b)Hvor stor en mængde af madvaren skal der til for at dække et dagligt energibehov på 10.000 kJ?
Svar #1
26. november 2007 af alexey (Slettet)
a) hvis 1g kulhydrat giver dig 17kJ, må 100g give dig 100 gange mere, osv.
b) beregn det samlede energi i 1g madvare (dvs kulhydrat+fedt+protein)
17 + 38 + 17 = 72kJ/g
du har brug for 10.000kJ, så divider
10.000kJ / 72kJ/g = 139g
for at få det oversat til gram.
b) beregn det samlede energi i 1g madvare (dvs kulhydrat+fedt+protein)
17 + 38 + 17 = 72kJ/g
du har brug for 10.000kJ, så divider
10.000kJ / 72kJ/g = 139g
for at få det oversat til gram.
Skriv et svar til: KJ
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
