Matematik

hjælp til lille opgave

27. november 2007 af kim19 (Slettet)
2x^1,2=8

hvad gør jeg her ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2007 af apandersen (Slettet)

Divider med 2 på begge sider og tag den 1,2.-rod på begge sider.

Svar #2
27. november 2007 af kim19 (Slettet)

jeg får den til

x^1,2=4

kan ikke komme videre

ved den skal blive 3,175

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2007 af dnadan (Slettet)

kig på #1 igen, der står, hvad du skal gøre..

et andet hint kunne være, at:
n.-rod(a) = a^(1/n)
samt
(a^m)^n=a^nm

prøv at sammenkoble dette, hvormed du nu kan løse ligningen.

Svar #4
27. november 2007 af kim19 (Slettet)

oka men a jeg får 4 er vel rigtig nok ikke

Svar #5
27. november 2007 af kim19 (Slettet)

sorry kan ik se hvad jeg skal gøre, en der vil forklar mig det.

tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2007 af michael_gade88 (Slettet)

Du skal tage 1,2-roden af 4.

Ellers kan du sige: 4^(1/1,2).

Svar #7
27. november 2007 af kim19 (Slettet)

nåå mange tak

Skriv et svar til: hjælp til lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.