Matematik
HASTER ! Ensvinklet trekant.
28. november 2007 af
EOOOW (Slettet)
Jeg har en blæk for hvilket indeholder en opgave med ensvinklede trekanter.
man får kun afvide hvor lande siderne er , 12, 18, 27.
og jeg mener man skal bruge den tast der hedder cos.
hvordan regner man vinklen ud ?
man får kun afvide hvor lande siderne er , 12, 18, 27.
og jeg mener man skal bruge den tast der hedder cos.
hvordan regner man vinklen ud ?
Svar #3
28. november 2007 af Gearløs (Slettet)
Du kan både bruge cosinus og sinus til din udregning. Du kender formlerne:
cosA = b/c, hvor b =den hosliggende katete til din vinkel og c =hypotenusen
sinA = a/c, hvor a =den hinliggende katete til din vinkel og c =hypotenusen
Disse kan du så bruge til at finde dine vinkler. F.eks.:
a = 12, b = 18 og c = 27.
cosA = 12/27 --> A = cos^-1(12/27) = ca. 64grader
sinA = 18/27 --> A = sin^-1(18/27) = ca. 42grader
C = 180 - 64 - 42 = 74grader
Vinklerne afhænger selvfølgelig af hvordan du skitserer din trekant, men ellers er det som ovenfor. Håber du kan bruge det :-)
cosA = b/c, hvor b =den hosliggende katete til din vinkel og c =hypotenusen
sinA = a/c, hvor a =den hinliggende katete til din vinkel og c =hypotenusen
Disse kan du så bruge til at finde dine vinkler. F.eks.:
a = 12, b = 18 og c = 27.
cosA = 12/27 --> A = cos^-1(12/27) = ca. 64grader
sinA = 18/27 --> A = sin^-1(18/27) = ca. 42grader
C = 180 - 64 - 42 = 74grader
Vinklerne afhænger selvfølgelig af hvordan du skitserer din trekant, men ellers er det som ovenfor. Håber du kan bruge det :-)
Svar #4
28. november 2007 af Gearløs (Slettet)
Hov! Sorry! Læste det lige som en retvinklet trekant! Beklager - er vist træt i dag. Det er som #2 skriver, at du kan anvende den formel.
Du kan anvende både sinusrelationen og cosinusrelationen til denne opgave.
Cosinusrelationen siger:
cosA = (b^2 + c^2 - a^2) / 2bc
Og sinusrelationen:
sinA/a = sinB/b = sinC/c
Denne kan du altså anvende, når du f.eks. har fundet den første vinkel, A, og dermed vil finde B f.eks:
sinB = (sinA/a)*b
Du kan anvende både sinusrelationen og cosinusrelationen til denne opgave.
Cosinusrelationen siger:
cosA = (b^2 + c^2 - a^2) / 2bc
Og sinusrelationen:
sinA/a = sinB/b = sinC/c
Denne kan du altså anvende, når du f.eks. har fundet den første vinkel, A, og dermed vil finde B f.eks:
sinB = (sinA/a)*b
Svar #5
28. november 2007 af mathon
tegn en skitse
sæt A, B og C på vinklerne:
brug cos-relationen
A = cos^-1((b^2+c^2-a^2)/(2bc))
B = cos^-1((a^2+c^2-b^2)/(2ac))
C = cos^-1((a^2+b^2-c^2)/(2ab))
eller med TI-89
Define v(x,y,z) = cos^-1((x^2+y^2-z^2)/(2*x*y))
og
v(12,18,27) =
v(27,12,18) =
v(18,27,12) =
sæt A, B og C på vinklerne:
brug cos-relationen
A = cos^-1((b^2+c^2-a^2)/(2bc))
B = cos^-1((a^2+c^2-b^2)/(2ac))
C = cos^-1((a^2+b^2-c^2)/(2ab))
eller med TI-89
Define v(x,y,z) = cos^-1((x^2+y^2-z^2)/(2*x*y))
og
v(12,18,27) =
v(27,12,18) =
v(18,27,12) =
Skriv et svar til: HASTER ! Ensvinklet trekant.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
