Matematik
Statistik
28. november 2007 af
nunu1989 (Slettet)
Hej.. Et mejeri har anskaffet en ny maskine, der skal fylde mælk på literkartoner. Maskinen er indstillet så den mælkemængde, der fyldes i en karton, er normalfordelt med middelværdi 1005 mL og spredning 5 mL.
Ved aflæsning på normalfordeltpapir: 95% =1011 mL.
Hvordan kan vi undersøge at maskinen kan leve op til mejriets krav om, at mindst 95% af kartonerne skal indholde mindst 100 mL mælk.
Ved aflæsning på normalfordeltpapir: 95% =1011 mL.
Hvordan kan vi undersøge at maskinen kan leve op til mejriets krav om, at mindst 95% af kartonerne skal indholde mindst 100 mL mælk.
Svar #1
28. november 2007 af Acid (Slettet)
Da der er tale om en normalfordeling med middelværdi 1005 og spredning 5, kan man i Mathcad bare indtaste
pnorm(1000,1005,5)=
Det giver resultatet 0,1587 hvilket vil sige at der er 15,87% chance for at en literkarton har et indhold på under 1000 ml.
I t84 lommeregneren hedder funktionen vist nok "normalcdf"
Der skal så stå "normalcdf(-uendelig,1000,1005,5)
Håber det kan bruges.
pnorm(1000,1005,5)=
Det giver resultatet 0,1587 hvilket vil sige at der er 15,87% chance for at en literkarton har et indhold på under 1000 ml.
I t84 lommeregneren hedder funktionen vist nok "normalcdf"
Der skal så stå "normalcdf(-uendelig,1000,1005,5)
Håber det kan bruges.
Skriv et svar til: Statistik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
