Matematik

Hjælp til en matematik opgave

28. november 2007 af hr.ramses (Slettet)
Håber der er nogle der kan hjælpe. Opgaveformulering lyder således:

Brug differentialkvotienten til at bestemme toppunktet for parablen med ligningen y = -2x^2 + 5x + 3. Bestemt skæringspunktet mellem parablens tangenter, der har røringspunkter i de punkter, hvor parablen skærer 1. - aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2007 af tomlyn (Slettet)

der hvor differentialkvotienten = 0 vil du finde dit toppunkt

Svar #2
28. november 2007 af hr.ramses (Slettet)

okay tak. Hvad så med den sidste del af opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2007 af mathon

y = -2x^2 + 5x + 3 = -2(x+(1/2))(x-3)

skæring med x-aksen
kræver

-2(x+(1/2))(x-3) = 0........

Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.