Fysik
varmeenergi
02. december 2007 af
Mani4 (Slettet)
til fremstilling af pommes frites skal der i en aluminiumsgryde opvarmes 1,0kg olie fra 20C til 250C. Oliens varmefylde er 1,8J/(g x C). Grydens masse er 0,65kg. Hvor meget energi kræver opvarmningen?
mit bedste bud er: 1,0kg x 1,8J/(g x C) x (250C-20C) = 414J = 0,414MJ
jeg skal også finde ud af hvor lang tid det tager med en kogeplade på 1500W, når ingen energi går tabt - her er jeg på bar bund (hjælp til en formel evt.)
i praktis tager opvarmningen 8,0min. hvor stort er energitabet - (igen hjælp til en formel evt.)
//mvh Mani4
mit bedste bud er: 1,0kg x 1,8J/(g x C) x (250C-20C) = 414J = 0,414MJ
jeg skal også finde ud af hvor lang tid det tager med en kogeplade på 1500W, når ingen energi går tabt - her er jeg på bar bund (hjælp til en formel evt.)
i praktis tager opvarmningen 8,0min. hvor stort er energitabet - (igen hjælp til en formel evt.)
//mvh Mani4
Svar #1
02. december 2007 af mathon
E = E_Al + E_olie
E = (0,65 kg)*900 J/(kg*C)*(250-20)C + (1 kg)*1800 J/(kg*C)*(250-20)C =
134550 J + 414000 J = 548550 J = 548,550 kJ
uden tab:
t = E/P = (548550 J)/(1500 W) = (548550 J)/(1500 J/s) = 365,7 s =
6 min 5,7 s
energitab = (1500 W)*(8 min - 6 min 5,7 s) = (1500 W)*(8*60-365,7)s =
(1500 W)*(114,3 s) = 171450 Ws = 171450 J = 171,450 kJ
E = (0,65 kg)*900 J/(kg*C)*(250-20)C + (1 kg)*1800 J/(kg*C)*(250-20)C =
134550 J + 414000 J = 548550 J = 548,550 kJ
uden tab:
t = E/P = (548550 J)/(1500 W) = (548550 J)/(1500 J/s) = 365,7 s =
6 min 5,7 s
energitab = (1500 W)*(8 min - 6 min 5,7 s) = (1500 W)*(8*60-365,7)s =
(1500 W)*(114,3 s) = 171450 Ws = 171450 J = 171,450 kJ
Skriv et svar til: varmeenergi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
