Matematik

Matematik -Ligning..

02. december 2007 af LulliexD (Slettet)
Heejj .. er stødt på dette spørgsmål som jeg virkelig ikke forstår :/

For hvilke tal a, har ligningen ax^2+3x+6=0 to løsninger?

- Jeg er virkelig ikke ligefrem skarp til matematik og specielt ikke til ligninger :. så vil jeg meget gerne bede om en meget nem og forståelig måde at få det forklaret på :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Sæt d>0

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af josemaria (Slettet)

Hvis en andengradsligning skal have to løsninger, må diskriminanten være et positivt tal.

Derfor:

d = b^2-4ac
d>0

Så kender du b og c, isoler a!

Svar #3
02. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Undskyld, men forstår ikke :s!

Ved godt, for at finde diskriminanten bruges formel: b^2-4*a*c Men hvad har det med dette at gøre ;s

Svar #4
02. december 2007 af LulliexD (Slettet)

og er det rigtigt at i ax^2+2+3x+6+=0
a = ax^2 , b=2 , c= +3x , 'hvad er 6' så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af Teazy (Slettet)

løs:

3^2-4*a*6 > 0

Svar #6
02. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Hvordan gøre jeg det :s ..

Svar #7
02. december 2007 af LulliexD (Slettet)

3^2 = 9
-4*2*6 = -48

9-48 = -39 > 0 ????

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2007 af mathon

y = f(x) = ax^2 + 3x + 6 til sammenligning med det almene udtryk
y = f(x) = ax^2 + bx + c, ses, at

b = 3 og c = 6,
hvorfor

d = b^2 - 4ac = 3^2 - 4*a*6 = 9-24a

to løsninger kræver d>0, dvs.

9-24a>0

9>24a....du dividerer med 24 på begge sider

9/24>a eller

a<(3/8)

a<0,375


Svar #9
02. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Undskyld #8
men jeg forstår det bare ikke!?!?!
hvordan kan jeg lære sådan noget ååh .. :s

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2007 af mathon

...som alt andet - øvelse!!!;-)

Skriv et svar til: Matematik -Ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.