Matematik

halveringstid T½

02. december 2007 af martin232 (Slettet)
Det kan vise sig at:
Uc=U0e-(1/R*C)*t

jeg skal så vise at T0,5 =R*C*1n(2)

helt blank her

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af Teazy (Slettet)

T(1/2) = ln(2)/k

k er i dit tilfælde 1/(R*C)

T(1/2) = ln(2)/((1/(R*C)) = (R*C*ln(2))/1 = R*C*ln(2)

Svar #2
02. december 2007 af martin232 (Slettet)

og hvad så hvis jeg skal isolere R?

Svar #3
02. december 2007 af martin232 (Slettet)

#2 undskyld mente C

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2007 af dnadan (Slettet)

Med:
Uc=U0e-(1/R*C)*t
menes der vel:
Uc=U0*e^(-(1/R*C)*t), ikk sandt? Såfremt dette er tilfældet, så kig i #1

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af Teazy (Slettet)

#4, det er jeg også gået ud fra :)

men hvis du skal isolere C i udtrykket:

T(1/2)= R*C*ln(2)

C = T(1/2)/(R*ln(2))

Svar #6
02. december 2007 af martin232 (Slettet)

#1

k er i dit tilfælde 1/(R*C) , hvordan kan man bare sige at det er k?

Skriv et svar til: halveringstid T½

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.