Matematik
Kvadratrod
02. december 2007 af
Matersvært (Slettet)
hvert udtryk må kun indeholde en kvadrat rod?
7kvadratrodstegn27/kvadratrodstegn3
B) kvadratrodstegn6kvadratrodstegn150
c)kvadratrodstegn216-kvadratrodstegn150
D) kvadratrodstegn45+kvadratrodstegn80/kvadratrodstegn5
E)(kvadratrodstegn7-kvadratrodstegn3)(kvadratrodstegn7+kvadratrodstegn3)
7kvadratrodstegn27/kvadratrodstegn3
B) kvadratrodstegn6kvadratrodstegn150
c)kvadratrodstegn216-kvadratrodstegn150
D) kvadratrodstegn45+kvadratrodstegn80/kvadratrodstegn5
E)(kvadratrodstegn7-kvadratrodstegn3)(kvadratrodstegn7+kvadratrodstegn3)
Svar #1
02. december 2007 af Teazy (Slettet)
Det er lidt svært at se, hvad du mener. måske du kunne oploade dem.
Svar #2
02. december 2007 af Matersvært (Slettet)
1)7v27/v3
2)v6v150
3)v216-v150
4)v45+v80/v5
5)(v7-v3)(v7+v3)
2)v6v150
3)v216-v150
4)v45+v80/v5
5)(v7-v3)(v7+v3)
Svar #3
03. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Det er stadig meget svært at gennemskue, hvad du mener, men jeg prøver:
 \quad\quad \frac{7\sqrt{27}}{\sqrt{3}} = \frac{7\sqrt{3^2\cdot3}}{\sqrt{3}} = \frac{7\cdot3\sqrt{3}}{\sqrt{3}} = 7\cdot3 = 21 \\ (2) \quad\quad \sqrt{6}\sqrt{150} = \sqrt{6}\sqrt{6\cdot5^2} = \sqrt{6^2}\sqrt{5^5} = 6\cdot5 = 30 \\ (3) \quad\quad \sqrt{216}-\sqrt{150} = \sqrt{6^2\cdot6}-\sqrt{5^2\cdot6} = 6\sqrt{6}-5\sqrt{6} = (6-5)\sqrt{6} = \sqrt{6} \\ (4) \quad\quad \sqrt{45}+\frac{\sqrt{80}}{\sqrt{5}} = \sqrt{3^2\cdot5}+\frac{\sqrt{4^2\cdot5}}{\sqrt{5}} = 3\sqrt{5}+\frac{4\sqrt{5}}{\sqrt{5}} = 3\sqrt{5}+4 \\ (5) \quad\quad (\sqrt{7}-\sqrt{3})(\sqrt{7}+\sqrt{3}) = (\sqrt{7})^2-(\sqrt{3})^2 = 7-3 = 4 $)
Det er stadig meget svært at gennemskue, hvad du mener, men jeg prøver:
Skriv et svar til: Kvadratrod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
