Matematik

Matematik opgave..

02. december 2007 af hollak (Slettet)
nogen der kan hjælpe med denne opg.?

En kegle (udfra en cirkeludsnit) med radius 20 cm og en center vinkel på 125 grader. Hvad bliver radius og højde i den fremstillede kegle?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af mathon

Radius i cirkeludsnittet kaldes s, da den er sidelinie i den opståede kegleflade.

Med r betegnes radius i den fremstillede kegle.

med ovenstående betegnelser fås

pi*s*r = pi*s^2/360*125

r = s*(25/72) = (20 cm)*(25/72)....

h = sqr(s^2 - r^2)....

Skriv et svar til: Matematik opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.