Matematik
retvinklede trekanter.. K
03. december 2007 af
mm :) (Slettet)
http://i11.tinypic.com/6p8t9qd.jpg
Er der nogen der kan hjælpe?
jeg har fundet siden b ved det første trekant ved:
13/8= k
og k*6 = b
Er det rigtigt?
og ved den anden trekant, siden a:
5 +2= 7
7/5= 1,4
1,4/6= 4,28 = a
Kan jeg eventuelt finde c ved at bruge pythagoras?
Jeg forstår ikke hvorfor der står 2 ved det lille stykke linje i trekant og oven over står der 1 ½.. skal begge sider ikke være lige lange? Linjen står jo vinkelret..
Er der nogen der kan hjælpe?
jeg har fundet siden b ved det første trekant ved:
13/8= k
og k*6 = b
Er det rigtigt?
og ved den anden trekant, siden a:
5 +2= 7
7/5= 1,4
1,4/6= 4,28 = a
Kan jeg eventuelt finde c ved at bruge pythagoras?
Jeg forstår ikke hvorfor der står 2 ved det lille stykke linje i trekant og oven over står der 1 ½.. skal begge sider ikke være lige lange? Linjen står jo vinkelret..
Svar #1
03. december 2007 af ibibib (Slettet)
Trekanterne er ikke retvinklede, de er ensvinklede.
b er korrekt, forudsat at b er hele siden i trekanten.
a er skrevet forkert op. k=1,4 er korrekt, men a=6/1,4=4,28.
Der er ingen grund til at tro at de to små stykker skal være lige lange.
b er korrekt, forudsat at b er hele siden i trekanten.
a er skrevet forkert op. k=1,4 er korrekt, men a=6/1,4=4,28.
Der er ingen grund til at tro at de to små stykker skal være lige lange.
Skriv et svar til: retvinklede trekanter.. K
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
