Matematik

Lille trekant

03. december 2007 af elgaardd (Slettet)
Jeg skal bestemme vinkel A når siden c er 5 og siden b er 3.

Kan det passe at jeg skal sige: hosliggende katete(3) divideret med hypotenusen(5)?

Derved får jeg at vinkel A skal være 0,6 grader. Syntes selv del lyder meget underligt at den ikke er støre?
(Trekanten er retvinklet i hjørnet C)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af janko (Slettet)

husker du at regne det ud i grader ?og ikke i radianer ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Nej, det kan ikke passe! Der skal altid være mindst tre oplysning om en trekants sidelængder eller vinkler, for at kunne beregne resten, så opgaven kan ikke løses. Desuden skal du jo altid huske at tage sinus eller cosinus til argumentet.

Svar #3
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Hm, du siger måske noget, hvordan regner jeg det så ud i grader? har nemlig brugt radianer!?

Svar #4
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Kan man ikke selv anskaffe sig Vinklen når man har 2 af siderne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2007 af janko (Slettet)

står der, at det drejer sig om en retvinklet trekant ?

Svar #6
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Det står der ikke, men det gør det der er også sat en lille firkant hvor den er ret i hjørnet C.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2007 af janko (Slettet)

så antager jeg - uden at være helt sikker - at trekanten er retvinkel og du kan nu finde sidelængden a, da du både kender b og c


Svar #8
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

hvordan er det nu jeg finder siden a da jeg kender b og c?

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Pythagoras' sætning!

a² + b² = c² =>
a = (c² - b²)^(1/2)

Svar #10
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

Ok, tak. Da jeg nu har c= 5, b=3 og a=4. Hvordan finder jeg så vinkel i den rette trekant?

Svar #11
03. december 2007 af elgaardd (Slettet)

*Vinkel A

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Prøv nu lige at være lidt aktiv selv! Det er elementær trekantsberegning!

Skriv et svar til: Lille trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.