Fysik

(I,U)-graf -> (U,P)-graf

03. december 2007 af badooo (Slettet)
Hey

Jeg sidder med en (I,U)-graf og opgaven lyder, at jeg skal tegne en (U,P)-graf

Hvordan det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af Da-ted (Slettet)

1.-Akse = U-værdier
2.-Akse = (U*I)-værdier

P=U*I

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2007 af bboblzs (Slettet)

Ud fra (I,U) grafen kan du finde finde P, da P=U*I. Du aflæser altså en række punkter på grafen og taster U og I, værdierne ind i lister. Når det er gjort laver du listen P, er som sagt er U*I. Denne nye værdi sætter du nu ud af andenaksen og U ud af førsteaksen i et nyt system.

En bemærkning er, at hældningen til et givent punkt på (I,U) grafen samtidigt er modstanden ved den strømstyrke.

Svar #3
03. december 2007 af badooo (Slettet)

Problemet er, at det ikke bare lige er til at læse punkterne på grafen, da den minder en del om et udsnit af en parabel..

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2007 af bboblzs (Slettet)

Det er nu engang hvad man gør i fysik så godt som man kan. Du kan også, hvis der virkelig er tale om en parabel finde forskriften for denne og så kommer med gode argumenter for, at der er tale om en parabel, men det er i højere grad matematik.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2007 af mathon

(I,U)-grafen: I = U/R = (1/R)U

(P,U)-grafen: P = (1/R)U^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2007 af bboblzs (Slettet)

#5. Ja det kan man, men det er sådan set bare en omvej over modstanden, da han ikke skal bruge den i de videre udregninger og blot kan finde effekten ved P=U*I.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2007 af mathon

grafen for

P = (1/R)*U^2 er jo en del af en parabel.....;-)

Skriv et svar til: (I,U)-graf -> (U,P)-graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.