Matematik
Stamfunktioner
04. december 2007 af
muskelsvend (Slettet)
f(x)=kvadratrod(36-6x)
For 0<a<6 afgrænser grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=a en punktmængde Na, der har et areal. Når punktmængden Na roteres om førsteaksen, fremkommer et omdrejningslegeme.
Bestem ved hjælp af stamfunktioner tallet a, så rumfanget af omdrejningslegemet bliver 12*pi.
Er der nogen der kan hjælpe med at finde omdrejningslegemet.
For 0<a<6 afgrænser grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=a en punktmængde Na, der har et areal. Når punktmængden Na roteres om førsteaksen, fremkommer et omdrejningslegeme.
Bestem ved hjælp af stamfunktioner tallet a, så rumfanget af omdrejningslegemet bliver 12*pi.
Er der nogen der kan hjælpe med at finde omdrejningslegemet.
Svar #1
04. december 2007 af peter lind
Brug at runfanget af omdrejningslegemet er pi*integralet{f(x)^2 }dx
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
