Fysik

Fysik Opgaver

04. december 2007 af chemicman (Slettet)
Hej jeg har to fysik opgaver som jeg har svært ved ved ikke om min svar er korrekte.

1)Cyklist:
En Cyklist nærmer sig en 10 meter høj bakke.
Hvor hurtigt skal cyklisten mindst køre for at kunne kommer over bakken uden at træde i pedalerne?
mit svar: ca 50,4 km

2)Hvort høj en bakke kan en cyklist der kører med farten 30km/h passere uden at træde i pedalerne?
mit svar er :?

3)Elastikspring
I et elastik spring falder vovelhalsen 25 m frit før det elastiske tor begynder at bremse bevægelsen.
Hvad er farten da?
mit svar er :43 Km
Først 40 m under startstedet vender elastikspringeren Hvor er den oprindelige mekanisk energi blevet af?

Svar #1
04. december 2007 af chemicman (Slettet)

har også fået at farten i elastik sprring er 25,2 km

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

1)
Det lyder fint. Men husk at enheden er km/h (km/t)!

2)
½ * m * v^2 = m * g * h
v^2 = 2 * g * h
h = v^2/(2*g)

3)
s = ½*g*t^2 <=> t = sqrt(2s/g*t)
v = g*t

Svar #3
04. december 2007 af chemicman (Slettet)

Det lyder fint. Men husk at enheden er km/h (km/t)! hvad mener du ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Der bliver jo spurgt om, hvor _hurtigt_ cyklisten skal cykle. Men hvis du synes at en fart på 50,4km er en god enhed, så behold den.

Svar #5
04. december 2007 af chemicman (Slettet)

Jeg er ikke sikke på mine svar og derfor havde jeg brug for at nogle evt. kunne tjekke efter og se om mit svar er rigtigt eller forkeret.
#2 Det lyder fint. menes der med dette át resultatet er korrekt ?

Svar #6
04. december 2007 af chemicman (Slettet)

forresten hvad står s og t for #2

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

s er højden (der burde have været et h i stedet for) og t er tiden.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Først lige en rettelse:

t = sqrt(2s/g*t) skal rettes til t = sqrt(2s/g)

Jeg får disse resultater:

2) h = (30km/h)^2/(2*9.82(m/s^2)) = 3.536 m

3) t = sqrt(2*25m/g) = 2.256s
v = 9.82(m/s^2)*2.256s = 79.771 km/h

Skriv et svar til: Fysik Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.