Matematik

Hjælp til lommeregner TI89'er..

04. december 2007 af miss13 (Slettet)
Hej!

Jeg sidder med en afl. som jeg skal afl. om senest en time, men jeg sidder bare stuck på denne her opgave:

En funktion f er bestemt ved
f(x) = -2x^3 + x^2 + x^2 + 4x - 3

hvor x 2 [-2; 2].
1. Bestem grafens skæringspunkt med akserne.
2. Bestem grafens toppunkter eller ekstremumspunkter.
3. Bestem funktionens monotoniforhold.
4. Bestem globalt maksimum og globalt minimum

Jeg ved godt at den kan løses på TI89'erne med hvordan gøre jeg lige, forstår mig ikke på den skide lommeregner..

Håber virkelig i kan hjælp mig! Så hurtigt som muligt..

Svar #1
04. december 2007 af miss13 (Slettet)

Håber virkelig i gider at guide mig igennem, men har kun en time! skal afl. kl 23.59.59 :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2007 af Da-ted (Slettet)

1) solve(f(x)=0,x)
2) d(f(x),x) = f`(x)

solve(f`(x)=0,x)

Når du har fundet f`(x)s nulpunkter undersøger du om f er voksende eller aftagende på begge sider af nulpunkt(erne). Du kan se det globale max/min som den højeste/laveste grafværdi af nulpunkterne eller tegne grafen og søge efter globalmax eller globalmin inde på den tegnede graf:) og kom så i gang med den aflevering:P

Svar #3
04. december 2007 af miss13 (Slettet)

DA-ted? Eh, altså jeg går ind i home, også trykker jeg F2 også den første der hedder solve, ikke? Men hvordan skriver jeg (f(x)=0,x)?

Du bliver nødt til at skære det ud i pap :D

Svar #4
04. december 2007 af miss13 (Slettet)

Ved godt, jeg er besværlig! Men det er matematik, det fatter jeg bare ikke :(

Svar #5
04. december 2007 af miss13 (Slettet)

help..

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2007 af mathjælp (Slettet)

#3 Efter du har valgt "solve(", skriver du hele dit udtryk ind, dvs. "-2x^3 + x^2 + x^2 + 4x - 3=0". Så trykker du på kommaet, det ligger lige over 9-tallet (hvis jeg ikke husker forkert), eller hvert fald deromkring, og til sidst slutparantes. Der står så
"solve(-2x^3 + x^2 + x^2 + 4x - 3 =0,x)", tryk så enter.

Skriv et svar til: Hjælp til lommeregner TI89'er..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.