Fysik
Haster
05. december 2007 af
afg-playa (Slettet)
hej er der nogen der kan hæjlpe....
jeg har fået til opgave ..
ude i søen Lac Leman ved greve har man en vandkanon, der sender kraftig vandstråle ca. 150 meter lodret op i vejret. strålen har vandkanonens munding en diameter på ca. 10 cm..
nu skal jeg vurder, hvor meget vand vandkanonen udsender pr. sekund?
kan nogen hjælpe??
jeg har fået til opgave ..
ude i søen Lac Leman ved greve har man en vandkanon, der sender kraftig vandstråle ca. 150 meter lodret op i vejret. strålen har vandkanonens munding en diameter på ca. 10 cm..
nu skal jeg vurder, hvor meget vand vandkanonen udsender pr. sekund?
kan nogen hjælpe??
Svar #1
05. december 2007 af bboblzs (Slettet)
som så mange gange før anvendes Newtons love.
Du finder hastigheden ved bunden af vandsøjlen ved at sige at Ekin+Epot=k. Epot ved bunden er 0 og Ekin ved toppen er 0. Atlså er Epot i toppen =Ekin i bunden.
m*h*g=0,5*m*v^2
h*g*2=v^2
kvrod(h*g*2)=v
Areal af munding A=(0,1/2)^2*pi m^2 (m^2 er enhed)
Nu er v i m/s ganga a i m^2 svaret i m^3 per sekund.
Du finder hastigheden ved bunden af vandsøjlen ved at sige at Ekin+Epot=k. Epot ved bunden er 0 og Ekin ved toppen er 0. Atlså er Epot i toppen =Ekin i bunden.
m*h*g=0,5*m*v^2
h*g*2=v^2
kvrod(h*g*2)=v
Areal af munding A=(0,1/2)^2*pi m^2 (m^2 er enhed)
Nu er v i m/s ganga a i m^2 svaret i m^3 per sekund.
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
