Spansk
Hvilken datid?
05. december 2007 af
sejestephh (Slettet)
God aften :)
Er ved at indsætte datider i nogle spanske sætninger, men er meget i tvivl om to af sætningerne:
1. Miguel (llegar) al hospital y el médico lo (exarminar)
2. Miguel (hablar) de su madre y (describir) sus sintomas.
Er meget i tvivl om verberne i parantes skal være imperfektum eller præterium. Mit bud er at det hele skal være i imperfektum, men er slet ikke sikker.
er der nogen der kan hjælpe?
Mange tak på forhånd :)
Er ved at indsætte datider i nogle spanske sætninger, men er meget i tvivl om to af sætningerne:
1. Miguel (llegar) al hospital y el médico lo (exarminar)
2. Miguel (hablar) de su madre y (describir) sus sintomas.
Er meget i tvivl om verberne i parantes skal være imperfektum eller præterium. Mit bud er at det hele skal være i imperfektum, men er slet ikke sikker.
er der nogen der kan hjælpe?
Mange tak på forhånd :)
Svar #1
05. december 2007 af Duffy
1. Miguel llegó al hospital y el médico lo exarminó.
Punktuelle handlinger i fortiden = præteritum.
2. Miguel hablaba de su madre y describía sus síntomas.
Beskrivende baggrundsfortællinger = imperfektum
Punktuelle handlinger i fortiden = præteritum.
2. Miguel hablaba de su madre y describía sus síntomas.
Beskrivende baggrundsfortællinger = imperfektum
Svar #2
05. december 2007 af 2rani (Slettet)
præteritum = aktion - han taler med sin mor
imperfektum = baggrund - han beskriver...
Husk på ordene AKTION og BAGGRUND
Manden sidder og læser da en tyv bryder ind. f.x.
imperfektum = baggrund - han beskriver...
Husk på ordene AKTION og BAGGRUND
Manden sidder og læser da en tyv bryder ind. f.x.
Skriv et svar til: Hvilken datid?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
