Fysik
Inertimoment af kugle.
08. december 2007 af
gulogtis (Slettet)
Jeg sidder og arbejder på at udlede inertimomentet for en kugle.
Men jeg er gået i stå der hvor jeg skal indsætte værdierne -R og R, når en stamfunktion er fundet.
Det ses også her: http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/isph.html#sph4
Der hvor der står 2R^5 (15/15 - 10/15 + 3/15). Hvordan kommer man der til?. jeg sætter først R ind i stedet for Z, og trækker derefter integralet fra (b-a), hvor jeg bruger -R som værdi, men kan slet ikke få det til at passe med noget som helst. Hvad overser jeg?
Mvh. Nikolaj
Men jeg er gået i stå der hvor jeg skal indsætte værdierne -R og R, når en stamfunktion er fundet.
Det ses også her: http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/isph.html#sph4
Der hvor der står 2R^5 (15/15 - 10/15 + 3/15). Hvordan kommer man der til?. jeg sætter først R ind i stedet for Z, og trækker derefter integralet fra (b-a), hvor jeg bruger -R som værdi, men kan slet ikke få det til at passe med noget som helst. Hvad overser jeg?
Mvh. Nikolaj
Svar #1
09. december 2007 af peter lind
R^4*R-(2/3)R^2*R^3+R^5/5 -(R^4*(-R)-(2/3)R^2*(-R)^3 -(-R^5)/5) =
R^4*R-(2/3)R^2*R^3+R^5/5 +(R^4*R-(2/3)R^2*R^3+R^5)=2*(R^4*R-(2/3)R^2*R^3+R^5/5)= 2*R^5(1-2/3+1/5)=2*R^5(15-10+3)/15
Du kan iøvrigt også finde inertimomentet ved i stedet at betragte kugleskaller.
R^4*R-(2/3)R^2*R^3+R^5/5 +(R^4*R-(2/3)R^2*R^3+R^5)=2*(R^4*R-(2/3)R^2*R^3+R^5/5)= 2*R^5(1-2/3+1/5)=2*R^5(15-10+3)/15
Du kan iøvrigt også finde inertimomentet ved i stedet at betragte kugleskaller.
Skriv et svar til: Inertimoment af kugle.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
