Matematik
Tangent og røringspunkt?
09. december 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Undersøg ved udregning om linjen :
Y = 3x - 9/2
er tangent til grafen:
f(x) 1/2x^2.
Angiv i givetfald røringspunktet til koordinaterne???
Nogen der kan hjælpe mig lidt, aner ik lige hvordan jeg skal gribe den an....:-(
Y = 3x - 9/2
er tangent til grafen:
f(x) 1/2x^2.
Angiv i givetfald røringspunktet til koordinaterne???
Nogen der kan hjælpe mig lidt, aner ik lige hvordan jeg skal gribe den an....:-(
Svar #1
09. december 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal benytte at differentialkvotienten er tangentens hældning.
Svar #2
09. december 2007 af mathon
hvis
1) f(x) = (1/2)x^2 er f'(x) = x
2) f(x) = 1/(2x^2) er f'(x) = -(1/x^3).......
1) f(x) = (1/2)x^2 er f'(x) = x
2) f(x) = 1/(2x^2) er f'(x) = -(1/x^3).......
Svar #3
09. december 2007 af mathon
y = f(x) = (1/2)x^2
f'(x) = (1/2)*2*x^(2-1) = x
f'(xo) = xo = 3, hvis y = 3x - 9/2 skal være tangent
tangentligning:
y - (1/2)xo^2 = xo(x-xo), hvoraf
y - (1/2)3^2 = 3(x-3) eller
y = 3x - (9/2), hvorfor
undersøgelsens konklusion
er
y = 3x - (9/2) er tangent til grafen for y = f(x) = (1/2)x^2
f'(x) = (1/2)*2*x^(2-1) = x
f'(xo) = xo = 3, hvis y = 3x - 9/2 skal være tangent
tangentligning:
y - (1/2)xo^2 = xo(x-xo), hvoraf
y - (1/2)3^2 = 3(x-3) eller
y = 3x - (9/2), hvorfor
undersøgelsens konklusion
er
y = 3x - (9/2) er tangent til grafen for y = f(x) = (1/2)x^2
Skriv et svar til: Tangent og røringspunkt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
