Matematik

Trekantsberegning.

09. december 2007 af dalle-rumv (Slettet)
Man har en trekant ABC, hvor vinkel A = 116Grader, og hvorpunktet D ligger på siden BC. Det oplyses at linjestykkt AD halverer vinkel A og at |AC| = 7 og |AD|=5

Jeg skal bregne
- |CD|
- vinkel C og vinkel B
- |BC|
- arealet af trekanten ABC

Hvilke formler skal jeg bruge der? Jeg skal vel bruge Cos, Sin og Tan, men jeg kan ikke find ud af hvornår jeg skal bruge hviklen formel.

- på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Er den retvinklet? Hvis _ikke_, så:

|CD|² = 7² + 5² - 2*7*5*cos(116°/2)

cosC = |CD|²+7²-5²/2*|CD|*7

B = 180° - A - C

|BC| = sinA*(7/sinB)

Svar #2
09. december 2007 af dalle-rumv (Slettet)

Hvorfor ^2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2007 af mathon

jeg skulle hilse fra Zeta og anføre:

fordi cos-relationen jo - som du ved - bl.a. lyder

c^2 = a^2 + b^2 - 2ab*cos(C)
men
med
de relevante bogstavbetegnelser

|CD|² = 7² + 5² - 2*7*5*cos(116°/2)....

Skriv et svar til: Trekantsberegning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.