Matematik

andengradspolynom skæringspunkt

09. december 2007 af sivry (Slettet)
Hvis man har en andengradspolynom og en ret linie, hvordan finder man b, hvis der kun skal være et skæringspunkt?
Andengradspolynom: y = 0,5x2- 0,5x - 3
Lige linie: y =1,5x + b

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2007 af mathon

0,5x^2 -0,5x - 3 = 1,5x + b må så KUN have én løsning
dvs.

0,5x^2-x-(3+b)=0 KUN har én løsning.....

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Mathon mener velsagtens:

0,5x^2-2x-(3+b)=0 KUN har én løsning.....

Svar #3
09. december 2007 af sivry (Slettet)

ovenstående giver at b=-3
Hvordan finder man ud af at b skal være -5?

Svar #4
09. december 2007 af sivry (Slettet)

løsningen er b=-5, men hvordan finder man frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Det giver også b=-5


|CD|² = 7² + 5² - 2*7*5*cos(116°/2)

0.5x² + (-2)x + (-3-b) = 0

Diskriminanten:

d = (-2)² - 4*0.5*(-3-b)

Da den kun skal have én løsning d=0

0 = (-2)² - 4*0.5*(-3-b)

0 = 10 + 2b

2b = -10

b = -5



Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hehe,
Glem "|CD|² = 7² + 5² - 2*7*5*cos(116°/2)" det er malplaceret

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2007 af mathon

a = 0,5
b = -2
c = -(3+b)

d = b^2 - 4ac = (-2)^2 - 4*0,5*(-(3+b))

d = 4 + 2*(3+b)

d = 4 + 6 + 2b = 2b+10

2b+10=0
b+5=0
b = -5

Svar #8
09. december 2007 af sivry (Slettet)

mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: andengradspolynom skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.