Matematik

Haster bare et lille spørgsmål

09. december 2007 af madeena (Slettet)
Hej måske har jeg ikke formuleret mig korrekt...
Hvordan løser jeg opgaven ( eksponentiel funktion )
5*2^X=8
Jeg sidder helt fast tror jeg den skal afleveres i morgen
hvis nogen har tid

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Skal du finde x?

5*2^x=8

2^x=8/5

log(2)*x=log(8/5)

x=log(8/5)/log(2)

x= løs selv. Jeg har ikke lige nogen lommerenger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Hovsa det bliver selvfølgelig: x=-log(8/5)/log(2)

En lille fortegnsfejl. Ret det lige hele vejen igennem.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Glem det. Det første er rigtigt. Jeg vrøvler bare.

Svar #4
09. december 2007 af madeena (Slettet)

Hej og mange tak for dit svar, god week-end

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Det var så lidt. God weekend til dig også. Jeg må hellere se at komme i gang med lidt arbejde, når jeg sådan kan lade mig forvirre. En weekend med alt for megen afslapning.

Svar #6
09. december 2007 af madeena (Slettet)

Den passer helt fint når jeg regner opgaven igennem men hvad gør jeg forkert når jeg bruger samme fremgangsmåde med ligningen 7*0,85^X=2 så får jeg ikke det rigtige tal hmmm

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2007 af kuerten15

Du kan sagtens bruge samme fremgangsmåde som i #1.


7*0,85^x=2

0,85^x=2/7

log(0,85)*x=log(2/7)

x=log(2/7)/log(0,85)

x=7,708

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#7 Det er jo præcist samme fremgangsmåde? Du har bare regnet en anden opgave. :S

Svar #9
09. december 2007 af madeena (Slettet)

griner jeps det får jeg også men er det ikke sådan at når man siger 7*0,85^7,708 skal det blive 2 hmm

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2007 af kuerten15

I know..

#6 Personen kunne ikke få det rigtige tal ved brug af fremgangsmåden i #1. Så skrev jeg bare, at det kan man godt.


Svar #11
09. december 2007 af madeena (Slettet)

Undskyld så dum plejer jeg ikke at være
Hygge og maaaange tak

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2007 af Sherwood (Slettet)

#10 Det indlæg havde jeg ikke set. Sorry.

Skriv et svar til: Haster bare et lille spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.