Matematik

different

09. december 2007 af Nithelizius (Slettet)
En funktion f er løsning til differentialligningen
og grafen for f går igennem punktet P(2,1).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P

Svar #1
09. december 2007 af Nithelizius (Slettet)

nej !! det var ikke færdigt.. sorry!

En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx = x^2 + y^2 / (1 + y^2)

og grafen for f går igennem punktet P(2,1).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P

mit forsøg på svar følger

Svar #2
09. december 2007 af Nithelizius (Slettet)

ville bare lige have det på plads inden jeg begyndte at regne :):

dy/dx = x^2 + y^2 / (1 + y^2) <-> dy/dx = x^2 + y^2 + x^2/y^2 + y^2/y^2 <->

dy/dx = x^2 + y^2 + x^2/y^2 + 1

eller skal man hellere sige:

dy/dx = x^2 + y^2 * 1/(1 + y^2) <->

dy/dx = x^2 + y^2 * 1/y^2 + 1 <->

1/3x^3 + 1/3y^2 * -y^-1 + x ?

hjælp er yderst velkommen :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2007 af dnadan (Slettet)

Dét er skam slet ikke nødvendigt at løse differentialligningen.

Du har et punkt (x;y)=(2;1)
samt din differentialligning:
dy/dx = x^2 + y^2 / (1 + y^2)

Hældningen for din tangent findes ved indsættelse af dit punkt i differentialligningen.

Når dette er gjort, så har du en hældning og et punkt herudfra kan tangents ligning nu findes.

Svar #4
09. december 2007 af Nithelizius (Slettet)

ja selvfølgelig :)

dy/dx = x^2 + y^2 / (1 + y^2), indsætter:

dy/dx= 2^2 + 1^2 / (1+1^2) = 4 + 1 / 2 = 5/2

dvs: y-yo = a(x-xo), indsætter:

y-1=5/2(x-2) <-> y-1= 5/2x - 5 <-> y= 5/2x -4

tak



Skriv et svar til: different

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.