Fysik

IMPEDANS - HJÆLP

09. december 2007 af Puchmesteren (Slettet)
Hey folks... Sidder lige og skriver opgave... Så skal jeg udlede formlem for impedans i en rcl-kreds. Det synes jeg er lidt svært!! Nogen, der har nogle ledetråde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2007 af mathon

Z = R + (wL - 1/(wC))*j

Svar #2
09. december 2007 af Puchmesteren (Slettet)

Hihi jo den kender jeg godt... Men opgaven lyder på at udlede formlen... Skal man så ikke selv komme frem til den på en eller anden måde?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2007 af mathon

...du kender vel vekselsstrømmens ideale basiskomponenter og udtrykkene for deres impedans...

induktor: vektor_Z = wL*j, såkaldt induktiv impedans

kondensator: vektor_Z = -1/(wC)*j, såkaldt kapacitiv impedans

ohmsk modstand: vektor_Z = R

i serie er den samlede impedans additiv......

Svar #4
09. december 2007 af Puchmesteren (Slettet)

Jo - du siger jo da noget;)

Men jeg skal udlede formlen i en rcl kreds, og der hedder den

Z = kvadratroden af(R^2 + (wL -(1/wC)^2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2007 af mathon

vektor_Z = (R,wL -(1/wC)
og
dermed

|Z| = Z = sqr[R^2+(wL -(1/wC)^2]

Svar #6
09. december 2007 af Puchmesteren (Slettet)

Hold kæft, jeg dunker hovedet i bordet nu... Ufatteligt jeg ikk kunne se det der... Hvor simpelt kan det være???


Tusind tak - tilbage til virkeligheden... Tror vist det er ved at være sengetid for mig hehe


Tak igen - nogen gange ska det åbenbart skæres ud i pap, hva;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2007 af OnlyMe07 (Slettet)

danm.. det her felt.. er jeg 0 I ahahah

Skriv et svar til: IMPEDANS - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.